• Nederlands
  • English

Onderwijsprojecten

Essentieel aan het onderzoek is het betrekken van onderwijs bij het RAAK-mkb project. Zo worden studenten van verschillende technische opleidingen van o.a. Hogeschool Inholland ingezet een bijdrage te leveren. Dit wordt gedaan middels studenten projecten, stages en afstudeeropdrachten.

Afstudeeropdrachten

  • Wouter van Leeuwen - student luchtvaarttechnologie, Inholland Delft 2015

Infusie simulatie software vergelijken met de realiteit. Door gebruik te maken van ‘slimme mallen’, mallen met ingebouwde sensoren, kan de status van de infusie worden gemeten en het verloop gespiegeld worden aan de voorspelling. Op deze manier kan de infusie worden gemanipuleerd of kan er het besluit gemaakt worden om deze af te breken zodra de werkelijkheid niet overeenkomt met de simulatie. Met deze technologie worden tijd en materialen gespaard.

  • Kelly van Wirdum - student luchtvaarttechnologie, Inholland Delft 2015

Ontwerpen van een robot kop. Uit de blauwdruk en overleg met de partners is naar voren gekomen dat het plaatsen van de vezels in de mal één van de meest complexe handeling is om te automatiseren. Het handmatig leggen van de vezels is tijdrovend en vereist precisie. Omdat er nog weinig bekend is over deze technologie en het een grote kwalitatieve bijdrage heeft aan het product, is er besloten om hier verder onderzoek naar te doen in het RAAK project.

  • Mark Wokke - student werktuigbouwkunde, Inholland Alkmaar 2016

Tijdens het afstuderen heeft Mark Wokke een filmpje gemaakt van de resultaten van zijn onderzoek. Het filmpje is via onderstaande link te bekijken:

https://vimeo.com/160752335 (Het wachtwoord is robocompo)

 

Studenten projecten

  • Werktuigbouwkunde project 11/12 (2015)
  • Werktuigbouwkunde project 5 (2014)