• Nederlands
  • English

Nieuws

Robocompo - de film

De promotie film van Robocompo is een feit en vanaf 30 september 2016 beschikbaar. De film laat zien hoe het Raak MKB project de afgelopen 2 jaar is verlopen en geeft vooral de dynamiek tussen de partners en de studenten projecten weer. De film duurt 6 minuten en geeft je een compleet beeld van het verloop van het project.

Nederlands

Eerste biomateriaal gesneden met robot

Deze week is binnen het project voor het eerst biomateriaal gesneden met de robot. Eerdere testen wezen uit dat een statisch mes (niet aangedreven) niet werkt op het biomateriaal en dat een aangedreven mes nodig is. Na een aantal dagen ontwikkeling en testen is er een 'pizzames' gemaakt die aangedreven wordt door perslucht. Dit hulpstuk kan vervolgens aangestuurd worden door de robot (luchtkoppeling) en gebruikt worden om het biomateriaal te snijden. Zie in het filmpje hieronder het eerste resultaat.

Nederlands

Fanuc robot succesvol verplaatst naar nieuwe lab

Het nieuwe composieten laboratorium van Inholland in Delft is nog niet klaar, maar voor het Robocompo project was het gunstiger om de Fanuc Robot alvast te verhuizen. Binnen één dag is de verhuizing en in bedrijfstelling voltooid en vanaf heden zullen alle Robocompo project activiteiten verder gaan vanaf het volgende adres:

Leeghwaterstraat 42

Nederlands

indruk van Composieten@Inholland

Sinds 1988 is de hogeschool zich gaan bezig houden met Composieten. Dit is voortgekomen uit het lijm laboratorium na een miljoenen investering van de toenmalige opleiding Vliegtuigbouwkunde in Haarlem. Sinds die tijd is er voor de opleiding veel kennis opgebouwd en lijkt er heden steeds meer interesse te zijn voor composieten, ook buiten de luchtvaart industrie. Bekijk de film om een algemene indruk te krijgen van Composieten@Inholland.

Nederlands

Filmpje van gelinkt robot process

Afgelopen periode is Inholland druk bezig geweest met het koppelen van verschillende deelonderzoeken tot 1 process. Studenten zijn binnen het project Robocompo bezig geweest met losse processen zoals het snijden van vezels, het pick&place van weefsel, controleren of de gelcoat goed op de mal zit, toolchangers, etc. Een aantal van deze losse processen zijn nu aan elkaar gekoppeld tot 1 lopend geheel. Hieronder is het eerste filmpje te zien van dit process.

Nederlands

Robocompo team bezoekt JEC 2016

Het Robocompo team van Inholland is afgelopen maart naar de JEC in Parijs geweest. De JEC is een grote internationale beurs/conferentie over composieten en zo goed als alle grote bedrijven zijn aanwezig. Inholland is langs gekomen op uitnodiging van Twenco en in de stand hing ook een poster van het Robocompo project.

 

Nederlands